title

Analoge en digitale kabels

Analoge kabels
Whitlock definieert een goede analoge audio signaal kabel voor ongebalanceerde (consumenten) toepassingen, als een die een lage capaciteit heeft en een zeer laag weerstand schild. Signaal kabels moeten zo kort mogelijk worden gehouden en langere kabels dienen te worden uitgerust met zware bedrading van een gelijkwaardige soort. "De enige eigenschap van een kabel die een significant effect op de audio-ruis koppeling heeft is schild weerstand."

Digitale kabels
Een van de meer omstreden gebieden ligt in het digitale kabel ontwerp, met high-end kabels die worden verkocht als “kabels die de signaal overdracht niet vervormen.
Sommigen vinden dat, aangezien de bitsnelheden (ongeveer 1 Mbit /s) en de afgelegde afstanden aanzienlijk lager liggen dan bij andere data overdracht technologieën, zoals Gigabit Ethernet, elke kabel die naar behoren is afgestemd op de juiste impedantie voldoende is. Anderen beweren dat jitter veroorzaakt door gebrekkige impedantie matching  zeer nadelig is voor het audiosignaal en dat dit de meest belangrijke tekortkoming is van digitale audio. Deze signaalverslechtering komt niet door corruptie van de digitale informatie zelf, maar door het proces dat nodig is om het kloksignaal voor de DAC terug te halen die de analoge conversie uitvoert. Er zijn mitigatie strategieën voorgesteld, met inbegrip van digitale interconnect kabels die dedicated kloklijnen gebruiken om data-afhankelijke jitter te voorkomen of klokherstel helemaal te vermijden.